Semua 161 kedai air minuman Tealive diarah tutup serta merta selepas gagal dalam rayuan mahkamah hari ni.

Bye bye Tealive.

Selama ni pun ramai org ingat Tealive rebrand Chatime padahal tak..

Dulu Chatime Malaysia dikendalikan oleh Loob Holding tapi lepas tu dorang bukak brand sendiri, Tealive sbb kontrak Chatime mereka di Malaysia ditamatkan.

Yg tak best nya Loob Holding ni cakap “Chatime renamed as Tealive” dan “Tealive replaced Chatime”.

So Chatime Malaysia tak puas hati la, mcm tak kena lah claim2 macam tu kan padahal chatime masih ada lagi.

Tindakan mahkamah pun diambil dan lepas naik turun mahkamah, Chatime menang kes ni.

Macam tu lah serba sedikit fakta kes dua jenama air ni.

Buat masa ni kedai Chatime masih ada lagi cuma tak banyak sgt sebab kedai2 sebelum ni telah ‘ditukar’ kepada Tealive. Sebab milik Loob Holding.

Sumber: Cempedak Cheese