Hari ini kak M nak share resepi Ayam Masak Paprik Ala Thai yang kak M masak minggu lepas.

Resepi ni kak M dapat dari kawan yang asal dari Thailand tapi dah menetap kat sini. Ayam masak paprik resepi dia ni rasa sedap dan warna pun cantik sangat.

Bahan-bahannya:

  • Ayam dipotong kecil (gaul garam dan kunyit)
  • Sos Tiram
  • 2 sdb Cili Kering(Blend)
  • 3 ulas Bawang putih (cincang halus)
  • 1 sdt Pes Tomyam
  • Sos Cili
  • Garam dan gula secukup rasa
  • Bawang merah
  • kacang panjang
  • cili padi
  • serai
  • daun limau purut
  • lobak merah

Yang paling best resepi ni sangat simple sedap dan cepat nak sediakan. Sesuai sangat nak masak lepas balik kerja!

Jom tengok camne nak masakĀ  Ayam Masak Paprik Ala Thai:

0/5 (0 Reviews)
(This post has been visited 393 times!)