Ketahui 8 makanan yang sihat membantu atasi masalah rabun mata. Mata adalah pancaindera penting yang perlu dijaga. Jika anda mengalami masalah rabun mata, terdapat beberapa makanan yang perlu anda ambil untuk kekalkan kesihatan mata. Terutamnaya kepada mereka yang ingin atasi masalah rabun mata.

1. Ikan

Antara ikan yang kaya dengan asid lemak ialah ikan salmon, tuna dan sardin. Ikan-ikan jenis ini mempunyai asid lemak omega-3 yang dapat membantu dari risiko mata kering dan katarak. Jika susah  untuk dapatkan ikan yang tinggi dengan asid lemak omega-3 boleh diganti dengan vitamin omega-3. Pastikan ia dari kualiti yang bagus.

2. Sayur Bayam

Bayam adalah contoh sayur yang terbaik kerana ia mengandungi lutein dan zeaxanthin yang dapat mengurangkan masalah katarak mata dari merebak. Brokoli, kacang peas dan avocado juga  antara sayur yang tinggi dengan antioksidan yang kuat.

3. Telur

Vitamin dan nutrisi pada telur dapat membantu atasi masalah orang yang rabun pada waktu malam serta masalah mata yang kering. Ia juga menggalakkan kesihatan dan fungsi mata.

4. Biji-bijirin

Bijirin ini mempunyai glisemik yang rendah untuk mengelakkan masalah mata pada usia tua. Untuk karbohidrat sperti beras perang, gandum, roti gandum dan pasta mengandungi vitamin E dan zink yang membantu kesihatan mata keseluruhannya.

5. Buah Citrus dan Berry

Vitamin c yang tinggi dalam oren, anggur, lemon dan buah berry boleh mengurangkan risiko masalah katarak mata dan rabun mata ketika usia tua.

6. Kekacang

Kacang beans dan kacang hitam merupakan sumber bioflavonoid dan zink yang tinggi yang boleh membantu untuk kesihatan pada bahagian retina dan maslah mata yang rosak.

7. Biji Bunga Matahari

Mengambil dan memakan biji bunga matahari dapat menjaga kesihatan mata dan terhindar dari penyakit pada mata kerana dalam biji bunga matahari mengandungi vitamin E dan zink yang baik.

8. Daging

Mengambil daging tanpa lemak di dalam diet harian dapat meningkatkan kesihatan mata kerana di dalam daging mengandungi zink yang boleh menyerap vitamin A yang dapat mengurangkan risiko rabun di usia tua.

Bagi anda yang tidak ingin dan tidak suka makan sayur-sayuran dan buah-buahan, anda boleh mencuba Therapy Eyewear. Cermin mata keluaran Ibnusina Store ini direka khusus untuk merawat masalah rabun jauh dan rabun dekat.

Ibnusina ‘Therapy Eyewear’

Therapy Eyewear berfungsi membenarkan otak kita untuk encari titik fokus melalui lubang-lubang kecil “Pinhole” pada cermin mata ini. Dengan ini mata kita yang telah “out focus” untuk kembali ke tempat asal kornea.

Di samping itu, ia membantu mata anda menjadi lebih sihat dengan merasa lebih rileks, kurang senak dan tidak letih.

Kaedahnya amatlah mudah. Anda hanya perlu gunakannya selama 15-30 minit sehari untuk mendapatkan kesan dalam 3-4 minggu. Selepas 4 minggu, anda boleh pergi ke kedai cermin mata untuk memeriksa mata anda secara percuma.

Apa yang pasti, cermin mata terapi ini boleh dipakai oleh semua golongan termasuk kanak-kanak dan terutama yang mengalami masalah rabun.

Kelebihan Therapy Eyewear

  1. 100% selamat dan semulajadi
  2. Tidak perlu ujian mata
  3. memperbaiki fokus mata anda
  4. Mencegah rabun jauh, rabun dekat, myopia dan astigmatism
  5. Boleh digunakan sebagai cermin mata penapis UV dari komputer
  6. Mengurangkan power cermin mata dan kanta lengkap
  7. Hanya beli sekali seumur hidup
  8. Rekaan yang menarik dan boleh dipakai untuk bersiar-siar

Bila cermin mata terapi ini boleh digunakan?

Sesuai digunakan ketika membaca, menonton TV, dan bermain komputer. Namun begitu, cermin mata ini tidak sesuai untuk aktiviti yang melibatkan pergerakan atau pengedalian mesin. Ia juga tidak disarankan untuk memakai pada waktu malam.

Testimoni Therapy Eyewear

Benarkah cermin mata terapi ini dapat memulihkan penglihatan?

Inilah apa yang diperkatakan oleh pengguna cermin mata terapi sebaik sahaja mereka menggunakannya.

8 Makanan Yang Sihat Membantu Atasi Masalah Rabun Mata - Testimoni Therapy Eyewear8 Makanan Yang Sihat Membantu Atasi Masalah Rabun Mata - Testimoni Therapy Eyewear

Terbukti, rata-rata pelanggan yang menggunakan cermin mata ini menyatakan ianya amat berkesan. Rugi kalau tak cuba!

Jadi, tunggu apa lagi? Dapatkanlah sekarang juga!

www.Ibnusinastore.com

(This post has been visited 261 times!)