Kami kongsikan kepada anda, cara efektif untuk memesan minuman di Starbucks. Ini untuk menolong ‘newbie’ yang baru nak jejakkan kaki atau baru nak cuba minum Starbucks.

Lepas ni, kalau teringin nak minum ice blend ke, teh panas Starbucks ke, takdelah malu-malu lagi nak masuk order kat Starbucks kan.

1. Walk in terus ke mana-mana Starbucks yang berdekatan anda. Berdiri di tepi kaunter dan tengok menu yang terdapat di situ, sambil-sambil fikir nak order apa.

2. Antara menu yang terdapat di Starbucks ialah:

minuman di starbucks

Menu frappucino

minuman di starbucks

Menu espresso & coffee

minuman di starbucks

Menu tea & chocolate

3. Apabila dah tahu nak beli apa, pergi ke kaunter dan order. Beritahu sama ada anda nak dine in atau take away.

4. Sebut atau baca nama minuman yang anda nak order. Terdapat 3 size cup yang digunakan. Anda boleh letak add ons yang anda suka, dan ia akan dikenakan caj tambahan. Dia akan tanya nama untuk ditulis di cup. Sebut nama anda betul-betul tau, takut nanti tersalah tulis pulak.

minuman di starbucks

5. Dah siap order, buat bayaran dan tunggu sekejap.

6. Bila order dah siap, dia akan panggil nama yang ada di cup dan anda bolehlah mengambil minuman anda di kaunter sebelah.

minuman di starbucks

7. Ambil minuman anda dan jangan lupa selfie tau.

Itu saja yang dapat kami kongsikan kepada anda. Diharapkan ianya dapat membantu.

(This post has been visited 20 times!)