Sumber #No1 Syurga Makanan Seantero Malaysia & Asia

  • 728K followers
  • 316K followers
  • 102.1K Followers
Home » Berita » Lesen Bazar Ramadan Dibatalkan Jika Dijual Semula, Ramai Setuju Cara Ini Untuk Orang Tidak Ambil Kesempatan

Lesen Bazar Ramadan Dibatalkan Jika Dijual Semula, Ramai Setuju Cara Ini Untuk Orang Tidak Ambil Kesempatan

Kategori: ,
lesen bazar Ramadan

Perdana Menteri Datuk replica watches Seri Anwar Ibrahim hari ini memberi amaran bahawa lesen bazar Ramadan yang didapati dijual semula akan dibatalkan dengan segera.

Lesen Bazar Ramadan Dibatalkan Jika Dijual Semula, Ramai Setuju Cara Ini Untuk Orang Tidak Ambil Kesempatan

Beliau menegaskan tindakan itu perlu dilaksanakan, kerana saban fake watches tahun terdapat pihak yang mengambil kesempatan untuk menjual semula lesen tersebut bagi mendapatkan keuntungan mudah.

“Kalau ada persatuan yang ambil berpuluh ringgit untuk pengawasan dan kebersihan, itu saya faham. Tetapi ini salah kerana dijual semula.

“Jadi kita kena pastikan siapa yang Omega Planet Ocean Replica dapat lesen, dia kerja. Kalau dia pindahkan lesen itu, batal segera,” katanya ketika berucap pada perjumpaan bersama warga Jabatan Perdana Menteri, di Putrajaya hari ini.

Anwar berkata pembatalan lesen bazar Ramadan terhadap peniaga yang melakukan kesalahan sedemikian telah diamalkan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan boleh dicontohi oleh pihak berkuasa tempatan lain.

“Jadi saya harap dengan pelaksanaan tegas di Kuala replica watches Lumpur, dia menjadi satu contoh. Contoh pelaksanaan yang baik. Bayangkan orang nak berniaga di bulan Ramadan untuk mendapat hasil dan upah lebih tinggi untuk persiapan (Aidilfitri) untuk keluarga. (Tetapi) itu masih ada tokok-tokok selain daripada kadar ditetapkan,” kata beliau.

Perkara Nampak Kecil, Tapi Boleh Musnahkan Tatakelola

Perdana Menteri menegaskan perkara-perkara kecil seumpama itu jika tidak diambil tindakan boleh menyebabkan keruntuhan tatakelola yang lebih besar dalam negara.

“Tetapi kalau kita biarkan beginilah keadaannya, di merata tempat. Sekecil-kecil gerai, sebesar-besar projek raksasa.

“Saya percaya (penguatkuasaan) ini juga harus dilakukan di pelabuhan, di lapangan terbang. Kita tengok beberapa sistem yang lebih kemas dan cekap sekarang tetapi tidak terlepas beberapa pelanggaran yang harus kita pantau,” kata Anwar.

Sementara itu, beliau turut mengajak umat Islam di Malaysia untuk memantapkan persiapan diri menjelang bulan suci Ramadan yang akan tiba awal bulan depan.

“Persiapan maknanya sekurang-kurangnya mengulangi dan membaca makna, khasiat dan mesej risalah mengenai Ramadan dan supaya penghayatan itu lebih bermakna.

“Ramadan itu memberikan satu penegasan tentang disiplin, tentang kekuatan rohani dan keyakinan dan juga sifat lebih sederhana, lebih perhatian kepada nasib masyarakat yang tersisih dan terbiar,” kata beliau.

Sumber: Bernama

Baca juga: Marrybrown Bagi Ayam Lebih Sebab Saiz Ayam Kecil Kepada Pelanggan, Tindakan Restoran Makanan Segera Malaysia Itu Dipuji Ramai

tags: |