Semua 161 kedai air minuman Tealive diarah tutup serta merta selepas gagal dalam rayuan mahkamah hari ini. Bye bye Tealive.

Selama ini pun ramai orang ingat Tealive rebrand Chatime padahal tak. Dulu Chatime Malaysia dikendalikan oleh Loob Holding tapi lepas tu dorang bukak brand sendiri, Tealive sebab kontrak Chatime mereka di Malaysia ditamatkan.

Yang tak bestnya Loob Holding ini cakap “Chatime renamed as Tealive” dan “Tealive replaced Chatime”. So Chatime Malaysia tak puas hati la, macam tak kenalah claim macam itukan padahal Chatime masih ada lagi. Tindakan mahkamah pun diambil dan lepas naik turun mahkamah, Chatime menang kes ni. Macam itulah serba sedikit fakta kes dua jenama air ini.

Buat masa ini kedai Chatime masih ada lagi cuma tak banyak sangat sebab kedai-kedai sebelum ini telah “ditukar” kepada Tealive. Sebab milik Loob Holding.

Sumber: Cempedak Cheese

(This post has been visited 21 times!)