Sumber #No1 Syurga Makanan Seantero Malaysia & Asia

  • 707K followers
  • 306K followers
  • 99.6K Followers
Home » Tip & Petua » Tip Makanan & Dapur » Bekas Pekerja Subway Kongsi ‘Tips’ Order Subway Supaya Sandwich Anda Jadi Lebih Sedap Dan Padu!

Bekas Pekerja Subway Kongsi ‘Tips’ Order Subway Supaya Sandwich Anda Jadi Lebih Sedap Dan Padu!

Kategori:
tips order sandwich subway supaya sedap

Subway merupakan makanan segera (sandwich)  yang berasal daripada Amerika. Sejak beberapa puluh tahun yang lepas, nama Subway sudah tidak asing lagi bagi rakyat Malaysia. Walaupun begitu, masih ramai yang tidak tahu cara nak order makanan ini supaya mendapatkan rasa yang padu dan sedap. Seperti yang anda semua tahu, di Subway pelbagai roti, sos, sayuran dan lauk yang disediakan.

Roti, sos, sayuran dan lauk tersebut adalah merupakan satu benda yang wajib anda pilih dengan betul dan tepat supaya mendapatkan rasa yang luar biasa. Jadi ada seorang remaja, dia merupakan bekas pekerja Subway berkongsi tips untuk mendapatkan sandwich yang sedap.

Tips Supaya Sandwich Anda Sedap Dan Padu

1.PILIHAN ROTI

Kalau nak pilih roti yang sedap, pilih yang Hearty Italian dan minta untuk triple toast. Sumpah sedap dan crunchy! Dia tak kan lembik atau lembab walaupun dah sejuk dan bercampur dengan sos.

Dan untuk pengetahuan anda semua, hanya roti Hearty Italian sahaja yang boleh double toast atau triple toast. Kalau roti lain macam Parmesan Oregano, Honey oat, Wheat tak sesuai double toast nanti terlalu lembik.

2. GABUNGAN SOS

Gabungan sos yang paling sedap adalah Ranch (minta extra), Thousand (minta extra), Sweet Onion, Mayonnaise, Olive Oil, Chili, Chipotle Southwest dan BBQ. Gabungan sos-sos ini sesuai untuk semua jenis menu termasuklah salad dan wrap.

3. SAYURAN

Kalau anda penggemar sayur, minta je extra. Tak dikenakan cas tambahan pun. Sos pun tak dikenakan cas. Yang ada cas tambahan adalah daging sahaja.

4.SUP CENDAWAN

Tak semua orang tahu yang Subway sebenarnya ada sup cendawan. Kalau anda order wrap, boleh cuba makan dengan sup cendawan. Sedap!

5. SOS KETCHUP TAK SEDAP

Sos ketchup adalah sos yang paling tak sedap. Jadi jangan sesekali anda letak sos ketchup dekat sandwich/wrap/salad anda. Nanti anda tak rasa kesedapan sanwich tu sebab dia rasa masam-masam sikit. Lagi-lagi kalau makan dengan meatball marinara memang spoil habis.

Semoga anda berjaya mendapatkan sandwich yang sedap dan padu! Selamat mencuba!

https://twitter.com/hajaarudin/status/1308408925163794433

Kredit: hajaruru

tags: |